Sâmbătă are loc etapa regională a Concursului Geomondis organizat la Cluj-Napoca!

15.04.2021 17:53

Facultatea de Geografie din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, alături de Asociația Studențească EGEA Cluj-Napoca, păstrează tradiția și organizează o nouă ediție a Concursului Geomondis, respectiv etapa regională. Să menționăm că acest concurs de geografie se desfășoară pe echipe, fiecare liceu fiind nevoit să alinieze la start câte un elev de clasa a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a. Așadar au fost înscrise 13 echipaje, după cum urmează: Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare; Liceul „Horea, Cloșca și Crișan”, Abrud; Liceul Tehnologic Agricol Beclean; Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan", Alba Iulia; Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, Colegiul Național ,,Petru Rareș”, Beclean; Colegiul Economic „Iulian Pop”, Cluj Napoca; Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian", Tg.Mureș (2 echipaje); Liceul Teoretic „Gh. Marinescu” Tg. Mureș; Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz Băi; Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare și Liceul Teoretic ,,Eugen Pora" din Cluj-Napoca.

In ciuda contextului epidemiologic actual, organizatorii au realizat mari sacrificii pentru a organiza ediția de anul acesta a etapei regionale. Astfel, concursul se va desfășura în sistem online, probele urmând a fi susținute pe diferite platforme.

Concursul este structurat pe 3 probe: teoretică scrisă (de tip grilă), teoretică aplicată (răspuns deschis) și teoretică orală. De asemenea, toate probele se vor desfășura sâmbătă, 17.04.2021.

,,Geomondis este un proiect de suflet și de tradiție pentru Asociația EGEA Cluj-Napoca. La Cluj-Napoca, concursul s-a desfășurat pentru prima dată în cadrul Facultății de Geografie în urmă cu 11 ani, dar în anul 2020, din cauza pandemiei, nu a putut fi organizat. Revenim însă anul acesta cu concursul adaptat la varianta online. Concursul se desfășoară în două etape: Etapa Regională, organizată în fiecare din cele patru mari centre universitare din țara (Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, București) și Etapa Națională, care anul acesta este organizată de către colegii de la Facultatea de Geografie din București. La Etapa Națională a concursului se califică primele doua echipe câștigătoare la Etapa Regională din fiecare centru universitar" a declarat Președintele EGEA Cluj-Napoca, Ana-Maria Pop.

 

 

Subiect: Sâmbătă are loc etapa regională a Concursului Geomondis organizat la Cluj-Napoca!

Niciun comentariu găsit.

Comentariu nou

Buletin informativ

Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ:

Contact

Contact

Andrei BRISC Zalau / Cluj-Napoca 0732606983 andrei.brisc01@gmail.com contact@geoandrei.com