Ce se intampla cu Geografia?

03.08.2020 21:15

Astazi, Edupedu a obtinut toate cele 4 variante pentru gimnaziu de planuri-cadru în lucru în acest moment la Ministerul Educației. Ca o noutate, in toate cele 4 planuri-cadru Geografia ramane in aria curriculara Om si societate, in ciuda faptului ca este o stiinta. Si de aceasta data Geografia este neglijata, fiind incadrata intr-o arie curriculara nespecifica, caci pana si definitia acesteia o incadreaza in categoria stiintelor. 

geografie sf [At: M. COSTIN, ap. LET. I, 24/17 / V: (învgheo~ / P: geo~ / E: fr géographie1 

Știință care studiază și descrie învelișul terestru, cu toate elementele sale, din punct de vedere fizic, economic, etnografic etc (Sursa: www.dexonline.ro)

Revenind la cele 4 planuri-cadru, in 3 dintre acestea este redus numarul de ore la clasa a VIII-a de la 2 ore la o singura ora. Practic, in proportie de 75% materia pentru clasa a VIII-a este compromisa, Ministerul acordand o importanta scazuta studierii Geografiei Romaniei. Ce vor mai spune profesorii avand in vedere ca in clasa a VIII-a trebuie sustinuta si Lucrarea Scrisa Semestriala (Teza)?

In acelasi timp, este dificil de inteles de ce istoria ramane cu 2 ore la clasa a VIII-a in toate cele 4 variante, in conditiile in care are acelasi statut ca Geografia in privinta sustinterii tezei. 

Cu siguranta sunt multe intrebari fara raspuns, dar vom vedea ce prevede varianta finala aleasa de Ministerul Educatiei.

Mai jos regasiti toate cele 4 variante, dar si actualul plan-cadru pentru gimnaziu.

Sursa: https://www.edupedu.ro/

 

 

Autor: Andrei BRISC

 

Subiect: Ce se intampla cu Geografia?

Niciun comentariu găsit.

Comentariu nou

Buletin informativ

Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ:

Contact

Contact

Andrei BRISC Zalau / Cluj-Napoca 0732606983 andrei.brisc01@gmail.com contact@geoandrei.com