Articolul lunii februarie 2021! Călin Goia-profilul unui tȃnăr pasionat de Geografie

28.02.2021 13:12


Februarie prezintă povestea tȃnărului de aproape 21 de ani, Călin Goia din Sălaj, care a obținut multiple calificări la Olimpiada Națională de Geografie. Am ales să scriu acest articol despre Călin, căci îl cunosc încă de cȃnd era clasa a IX-a. In acest context, toate participările lui la ONG au coincis cu ale mele, deoarece, după cum bine ştiți, ONG-ul de anul trecut, care trebuia să fie la Bucureşti, a fost anulat, din cauza pandemiei. In ciuda parcurgerii unui profil real, respectiv matematică-informatică, Călin a încercat întotodeaua să îşi urmeze şi pasiunea si sa reprezinte cu mandrie Salajul la ONG!

Despre Călin Goia

Am urmat cursurile Școlii Gimnaziale Treznea, unde practic mi-am descoperit pasiunea pentru geografie. Apoi, am fost elev al Colegiului Național Silvania-Zalău la profilul matematica-informatică. În liceu am obținut cele mai mari performațe la materia minunată numită geografie. În prezent sunt student la Facultatea de Matematică si Informatică (la specializarea informatică) din cadrul UBB Cluj-Napoca. Marea mea pasiune este geografia. Încă de mic mi-a plăcut să învăț lucruri minunate despre planeta noastră, iar acest lucru m-a determinat să aprofundez tainele geografiei. Printre pasiunele mele se numără fotbalul, sporturile de iarnă și informatica.

Calificări consecutive la etapa națională Olimpiadei de Geografie

 Din clasa a  VI-a și până când am terminat liceul, am participat constant la toate concursurile și olimpiadele de geografie. Din păcate, în clasa a VI-a n-am reusit să mă calific la faza naționala a Concursului Terra. În clasa a VII-a am participat la faza națională a Concursului Terra, iar in clasa a VIII-a am participat pentru prima data la olimpiada de geografie, unde din păcate am ratat la mustață calificarea la faza națională, situându-mă pe locul 2 la faza județeană. Fiind foarte motivat după ce s-a întâmplat în clasa a VIII-a, din clasa a IX-a și  pană în a XII-a inclusiv, am obținut de fiecare data locul 1 la faza judeteană a Olimpiadei de Geografie, iar la fazele naționale am obținut în fiecare an  Premiu Special, având rezultate constat bune. N-am să uit niciodată atomosfera grozavă de la ONG-uri. Și de asemenea, n-am să uit  prietenii pe care mi-am făcut la ONG-urile din Sibiu, Oradea, Brăila și Târgu Mureș.

Sprjin important din partea familiei și profesorilor

Din fericire, am avut ocazia ca să am ca profesoare de geografie două doamne extraordinare care m-au sprijinit și m-au ajutat să fac performanță la concursurile și olimpiadele de geografie. Este vorba de doamna Groza Florina, care mi-a fost profesoară în gimnaziu și de doamna Păștean Camelia, care mi-a fost profesoară în liceu. Sigur, pe lângă cele doua și părinții m-au sprijinit foarte mult. 

Printre regretele mele se numără ratarea calificării la faza națională în clasa a VIII-a și de asemenea, faptul că n-am reușit să particip la vreun concurs internațional de geografie (precum Balcaniada sau Internaționala).

Dragi tineri elevi geografi,

În primul rând vă rog să nu încetați să iubiți geografia.De asemenea,vă sfătuiesc pe toți pasionații de geografie să nu renunțați la visul vostru și să promovați în continuare această materie minunată! Deşi în ultimii 2 ani ONG-ul nu a fost organizat, nu renunțați să învățați cu plăcere geografia, căci aceasta vă poate oferi o multitudine de perspective!

Autor: Andrei BRISC

Subiect: Articolul lunii august! Călin Goia-profilul unui tȃnăr pasionat de Geografie

Niciun comentariu găsit.

Comentariu nou

Buletin informativ

Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ:

Contact

Contact

Andrei BRISC Zalau / Cluj-Napoca 0732606983 andrei.brisc01@gmail.com contact@geoandrei.com